9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Stångåstaden fortsätter att bygga i Ebbepark

I kvarteret Labbet i Ebbepark har Stångåstaden nyligen startat bygget av 106 nya bostäder. Av dessa 106 bostäderna kommer 49 stycken att vara bostäder som riktar sig till seniorer i boendekonceptet Senior+.

Labbet är det tredje kvarteret i Ebbepark där Stångåstaden bygger bostäder. I den första etappen byggs totalt 106 bostäder, varav 49 är seniorbostäder. Det är framför allt lite mindre lägenheter som byggs med en planerad inflyttning 2024.

– Vi går mot en utveckling på bostadsmarknaden där olika målgrupper söker olika typer av boendeformer baserat på faktorer som livssituation och intressen. Vi ser en stor efterfrågan på bostäder som riktar sig till en äldre målgrupp som vill ha sin egen bostad och självständighet men ändå ha lite extra omtanke och trygghet i anslutning till bostaden. Därför bygger vi nu nya bostäder riktade till Linköpings seniorer i Ebbepark, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden i ett pressmeddelande.

Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist Foto: Tommy Pettersson

I boendekonceptet Senior+ erbjuder Stångåstaden bostäder med trygghet och gemenskap för hyresgäster som fyllt 65 år. Det som skiljer boendekonceptet Senior+ från en vanlig lägenhet är framför allt omtanke i form av tillgänglighetsanpassning och bemanning i det gemensamma sällskapsrummet med möjlighet till aktiviteter och umgänge. Bostäderna i Ebbepark kommer bland annat ha tillgång till ett stort inglasat uterum, ljusterapirum, gemensamhetsrum samt gästrum.

Fakta Ebbepark

I Ebbepark bygger Stångåstaden totalt cirka 800 lägenheter. I nära samarbete med Sankt Kors integreras bostäder och verksamheter i området, med målet att skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °