13.1 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Åk gratis på Servicelinjen på måndag

På måndag invigs Linköpings nya servicelinje, ett pilotprojekt som ska pågå under ett år i Berga, Johannelund och Ekholmen.

Servicelinjen riktar sig främst till målgruppen 65 år och äldre, men kan nyttjas av alla oavsett ålder. Alla kan dock beställa resa och åka gratis med servicelinjen under hela invigningsdagen.

Hållplatsen närs din dörr

– Är man äldre och har svårt att röra sig är tillgänglighet och närhet det viktigaste om man vill använda sig av kollektivtrafiken. Nu förbättrar vi tillgängligheten för alla och vi ser till att man får hållplatsen närmare sin egen dörr. När vi får en tillgänglig kollektivtrafik gör vi det möjligt för fler äldre och personer med funktionsnedsättningar att i större utsträckning använda den allmänna kollektivtrafiken, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande samhällsbyggnadsnämnden på kommunens hemsida.

Är man äldre och har svårt att röra sig är tillgänglighet och närhet det viktigaste om man vill använda sig av kollektivtrafiken. säger, kommunalrådet Demirok. Foto: Tommy Pettersson

Mindre fordon trafikerar servicelinjen

Det är små fordon som kommer trafikera servicetrafiken, fordon vilka i högtrafik trafikerar särskild kollektivtrafik. Trafiken för servicetrafik är inte uppbyggd på samma sätt som den allmänna kollektivtrafiken och går därför inte att hitta i Östgötatrafikens vanliga resesökning. Servicelinjen bedrivs med anropsstyrd trafik där resenären stiger av och på fordonet på mötespunkter istället för hållplatser. Resenären beställer sin resa hos Östgötatrafikens beställningscentral. Beställningen ska göras senast två timmar före önskad avresetid. Servicetrafiken körs på vardagar från klockan 09:00 till 14:30. 

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
13.1 ° C
13.2 °
11.7 °
73 %
4.1kmh
0 %
lör
12 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °