-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Beslut om kamerabevakning i olika stadsdelar i Linköping

Nu har polisen har beslutat att vid behov använda kamerabevakning med hjälp av fasta kameror och drönare, så kallad UAS, i stadsdelarna Berga, innerstaden och Ryd i Linköping.

Brottsutsatta platser kommer att kamera bevakas mer frekvent i Linköping. Beslutet som fattats gäller från och med den 18 maj 2022 och tills vidare.

Även inomhus

Beslutet avser kamerabevakning av gator, parkeringsytor, gång- och cykelvägar och andra ytor utomhus dit allmänheten har fritt tillträde. Kamerabevakning kan också ske inomhus i köpcentrum.

Polisens fast monterade kameror kommer att vara aktiva dygnet runt. Kamerabevakning med hjälp av UAS kommer att ske i mer begränsad omfattning. Beslutet innebär en möjlighet för polisen att använda UAS när det bedöms att behov finns.

– Vi intensifierar nu kamerabevakningen i Linköping. Det bidrar till att vi kan förebygga och upptäcka brottslig verksamhet. Dessutom bidrar det till att vi kan utreda brott mer effektivt. Det är ett komplement till det arbete som vi redan bedriver i Linköpingsäger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °