13.1 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Beslut om kamerabevakning i olika stadsdelar i Linköping

Nu har polisen har beslutat att vid behov använda kamerabevakning med hjälp av fasta kameror och drönare, så kallad UAS, i stadsdelarna Berga, innerstaden och Ryd i Linköping.

Brottsutsatta platser kommer att kamera bevakas mer frekvent i Linköping. Beslutet som fattats gäller från och med den 18 maj 2022 och tills vidare.

Även inomhus

Beslutet avser kamerabevakning av gator, parkeringsytor, gång- och cykelvägar och andra ytor utomhus dit allmänheten har fritt tillträde. Kamerabevakning kan också ske inomhus i köpcentrum.

Polisens fast monterade kameror kommer att vara aktiva dygnet runt. Kamerabevakning med hjälp av UAS kommer att ske i mer begränsad omfattning. Beslutet innebär en möjlighet för polisen att använda UAS när det bedöms att behov finns.

– Vi intensifierar nu kamerabevakningen i Linköping. Det bidrar till att vi kan förebygga och upptäcka brottslig verksamhet. Dessutom bidrar det till att vi kan utreda brott mer effektivt. Det är ett komplement till det arbete som vi redan bedriver i Linköpingsäger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
13.1 ° C
13.8 °
13 °
73 %
11.3kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °