10 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Misstänkt smitare från trafikolyckan i Åtvidaberg har gripits

Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och sju personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.
En person har gripits i Jönköpings län misstänkt för brott i Östergötlands län i samband med smitningsolyckan med dödlig utgång.

Vållande till annans död

Polis larmades 03 49 till en adress i Tranås där en misstänkt berusad person skulle köra från platsen. rån platsen. Bilen, dess skador samt signalement på föraren stämde in på föraren till den bil som var inblandad i en trafikolycka i Åtvidaberg på tisdagen, där en person avled. Polisen åkte till platsen och en person greps. En gripne, en man i 70-årsåldern, greps misstänkt för vållande till annans död och fördes till polisstationen.

Misstänkt mordbrand

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades 03 13 med anledning av en brand i ett fordon på Fönvindsvägen, Linköping. Enligt larmet var det en skåpbil som börjat brinna intill en garagelänga som också fattat eld. Branden spred sig snabbt till hela garagelängan. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
10 ° C
11.1 °
9.7 °
95 %
2.1kmh
20 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °