10 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Börja jogga vid Målarmusslan på Stångåpromenaden

Nu Lanserar Linköpings kommun ett nytt motionsspår. Motionsspåret är placerat längs med Stångån. Startpunkten är vid konstverket Målarmusslan vid Stångebrobro.
De senaste åren har allt fler valt bort föreningsidrotten. Friheten att kunna motionera när man vill, vart man vill och med vem man vill prioriteras högt.

Fysisk aktivitet gör oss friskare

Linköpings kommun satsar därför på att skapa bra förutsättningar för aktivitet även utanför den organiserade idrotten. Arbetet har resulterat i ett nytt, lite annorlunda, motionsspår som nu står öppet för alla som vill prova. Arbetet sker utifrån det idrottspolitiska programmet Aktiv hela livet.

QR-koder för övningar

Motionsspåret har fått namnet Stångårundan och bjuder på mer än bara fina miljöer. Här erbjuds också möjligheten att kombinera styrka och konditionsträning. Längs med spåret finns nämligen stationer där man, via QR-koder, får övningar att utföra.

En av grundtankarna med Stångårundan var att den skulle kunna nyttjas av en bred målgrupp. Ung som gammal, tränad som otränad. Många av övningarna finns därför presenterade i olika svårighetsnivåer och sträckan går att korta ner genom att korsa Gumpekullabron eller Färjebron.

– Att få människor att röra på sig handlar om så mycket mer än att stötta idrottsföreningar. Vi ser att fler och fler motionerar på egen hand. De eftersöker flexibla och personanpassade fysiska aktiviteter. Det behovet vill vi såklart också vara med och fylla, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef i Linköpings kommun på kommunens hemsida.
Fakta om Stångårundan:
Startpunkt: Vid konstverket Målarmusslan
Längd: 6,4 km
Antal stationer: 8 stationer + 5 extra övningar i det intilliggande utegymmet

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
10 ° C
11.1 °
9.7 °
95 %
2.1kmh
20 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °