13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Paludan får delvis avslag för ny ansökan i Skäggetorp och Navestad

Polisen planerar nu en insats i Norrköping och Linköping söndagen 15 maj. Detta med anledning av planerade allmänna sammankomster som ska ske idag.

Arrangören har delgetts ett förhandsbesked om delvis avslag gällande sökta platser. Tillstånd medges inte till allmänna sammankomster i Skäggetorp i Linköping och Navestad i Norrköping.

Alternativa platser för Paludan

Polisen fortsätter nu prövningen av tillstånd med inriktningen att erbjuda arrangören alternativa platser för allmän sammankomst inom respektive kommun.

– Vi hot- och riskbedömer ställningstagande till olika platser och följer händelseutvecklingen på de platser i landet där liknande allmänna sammankomster nu arrangeras, säger Mikael Backman, kommenderingschef i polisregion Öst i ett pressmeddelande.

Linköpings kommun går upp i stabsläge

Kommundirektör Paul Håkansson tog beslut om att aktivera den centrala krisledningen. Foto: Tommy Pettersson

Med anledning av att den danske högerextremisten Rasmus Paludan återigen sökt tillstånd till allmän sammankomst i Linköping har kommunens centrala krisledning aktiverats.

– Det är erfarenheterna efter upploppen under påskhelgen som har lett fram till mitt beslut att aktivera den centrala krisledningen. Det handlar om kommunens trygghetsskapande arbete och i den centrala krisledningen samordnar vi de krishanteringsåtgärder som eventuellt behöver vidtas, om det skulle uppstå oroligheter i samband med en eventuell allmän sammankomst på söndag, säger Paul Håkansson, kommundirektör i Linköping i ett uttalande.

Ung Puls på plats

Rasmus Paludan har ännu inte fått något tillstånd av Polismyndigheten att hålla en allmän sammankomst i Linköping. Någon plats för den eventuella sammankomsten är inte bestämd i nuläget. I det förberedande trygghetsarbetet kommer Områdesteamen och Ung Puls att finnas på plats i olika områden under hela helgen, i syfte att skapa lugn.

– Precis som under påskhelgen jobbar vi med trygghetsskapande åtgärder och stämmer hela tiden av lägesbilden så att alla förvaltningar har samma information och agerar på samma sätt, säger säkerhetschef Anders Fernemark på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.1 ° C
13.7 °
13 °
72 %
3.6kmh
100 %
mån
12 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
10 °
fre
11 °