13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Region Östergötland anmäler fel vid digitala kallelser

Ett fel i utskick av kallelser från Region Östergötland upptäcktes av en patient, som kontaktade IT-säkerhetsavdelningen efter att ha fått en kallelse till besök i sin digitala brevlåda i Kivra.

Felet bestod av att kallelsen innehöll information om flera andra patienters kallelser.

Anmälts som personuppgiftsincident

Felet har gjort att ett antal patienter kan ha fått information från andra patienters kallelser. Region Östergötland ser allvarligt på händelsen, som har anmälts som en personuppgiftsincident till integritetskyddsmyndigheten. Nu pågår felsökning och berörda patienter kontaktas.

– Det är allvarligt att information som omfattas av patientsekretessen har nått ut till andra än den det gäller. Vår informationssäkerhetsenhet arbetar nu tillsammans med IT för att ta reda på orsaken till felet, kartlägga omfattningen och säkerställa att det inte ska hända igen, säger Rickard Lundin, IT-säkerhetschef i Region Östergötland i ett uttalande på Regionens hemsida.

Berörda patienter kontaktas nu personligen med uppmaningen att radera de felaktiga kallelserna från sina digitala brevlådor. Den som upptäckt något liknande uppmanas att vända sig till kundtjänst för ekonomi och patient frågor, telefon 010-103 22 88.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.1 ° C
13.7 °
13 °
72 %
3.6kmh
100 %
mån
12 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
10 °
fre
11 °