13.1 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Silvertail spelade på galleri Thalbergs ”Tre Konstnärer

Det händer alltid något runtom- och framför allt i Niclas G Thalbergs ”Tre konstnärer. Idag var det vernissage igen och återigen hade Niclas fixat fram musik som en inramning till de nya konstverken.

Thalberg flyttade för en tid sedan sin verksamhet från Hantverkargatan till Ågatan. I de nya lokalerna har han och två andra konstnärer; Johanna Vindevik och Michalis Kitsis redan haft ett antal vernissager med musikframträdande.

– Vi har redan haft fem musikinslag på två månader här på Ågatan, berättar energiknippet Niclas G Thalberg som gärna lyfter fram lokala förmågor i de spelningar som han arrangerar.

– Det är alltid kul att framhålla lokala band. Idag har vi Silvertail på besök som är ett hårdrocksband från Linköping. De spelar eget material och 80-talsmusik. Jag har redan bokat in lite fler band, jazz, blus och rockabilly som ska uppträda i galleriet så småningom. Jag skulle helst vilja ha musik varje helg och det vore bra om man kunde få lite stöd från kommunen för att kunna lyfta fram lokal konst och musik.

Thalberg försöker alltid att engagera lokal band till sina arrangemang. Foto: Tommy Pettersson

– Vi har funnits ungefär två år nu med den här konstellationen som vi har är idag. Vi har spelat in två singlar som nu finns på Spotify och som vi också ska spela idag, säger Filip Johansson som är sångare i Silvertail.

Niclas G är nöjd med galleriflytten till Ågatan och det börjar rulla på bra med försäljning och intresse från Linköpingsborna.

– Gallerier går upp och ner men nu går det mest uppåt för mig i Linköping. Men framför allt går ju försäljningen i Stockholm väldigt bra.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
13.1 ° C
13.2 °
11.7 °
73 %
4.1kmh
0 %
lör
12 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °