12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Polisnatten: Misshandel och viltolyckor

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Bilbrand, Motala

Polisen larmades klockan 23 56 till Marmorvägen i Motala med anledning av en brand. Det rörde sig om en bilbrand, bilen ska ha varit övergiven. Ingen person ska ha skadats i samband med branden. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Bilen var övertänd.

Två gripna misstänkta för grov misshandel

Klockan 01 38 larmades polisen till en bostad i Åby, Norrköping, med anledning av ett bråk inomhus. Flera polispatruller åkte till platsen. Två män skulle ha misshandlat en annan man. I samband med detta ska tillhyggen ha använts.

De två misstänkta gärningsmännen greps, brottsrubriceringen är grov misshandel. Samtliga inblandade är i 35-årsåldern. Inga formella förhör har kunnat genomföras på grund av männens berusningsgrad.

Den drabbade mannen fördes till sjukhus. Han var vaken och talbar men polisens presstjänst har inga övriga uppgifter om skadeläget.   

I samband med transport till polisstationen uppträdde en av de misstänkta männen aggressivt och hotfullt mot polispatrullen. Mannen misstänks nu för förgripelse mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °