9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Man anhölls misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet – Deltog i upploppen Navestad

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 95 ärenden mellan klockan 22.00 och 07.00. En person har gripits och cirka 20 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan eller störande av allmän ordning.

Kontroll av bilist ledde till gripande

Klockan 23.05 meddelade ledningscentralen en polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bil för kontroll på S:t Persgatan i Norrköping. Mannen som körde bilen kändes igen av poliserna som en av de som deltog i upploppet i Navestad under påskhelgen. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps, misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, samt våldsamt upplopp. Mannen anhölls av åklagare senare under natten.

Flydde på en fatbike

Polisen fick flera samtal klockan 23.43 om ett bråk på Backvägen i Kimstad. En man hade blivit misshandlad i ett källarutrymme av två personer som sedan flytt från platsen. Polis kom dit. Den drabbade mannen är i 35-årsåldern och fick föras till sjukhus. Skadeläget är okänt för polisens presstjänst.
Någon misstänkt kunde inte hittas. De ska ha flytt på en så kallad fatbike. Flera personer på platsen jagade efter dem, men lyckades inte stoppa dem. En anmälan om misshandel upprättas, ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

Utöver detta har polisen hanterat flera larm om bråk och misshandel, ärenden om psykisk ohälsa, skadegörelse, hanterat trafikbrott och viltolyckor

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °