15.2 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Byggkollo på Ljunkan under veckorna 24 – 25

Nu är snart sommarlovet här och det börjar bli dags att planera vad ska göras under lovet. Kommunen och föreningslivet brukar ordna en hel del aktiviteter för barn och ungdomar under sommarlovet och tycker man om att skapa och bygga saker och vill lära dig mer om hur du bygger i trä och gjuter i betong?

Då finns det ett dagkollo på Anders Ljungstedts gymnasium som är klippt och skuret för den sortens intresse. Kollot är för barn mellan 8 till 10 år.

Såga spika skruva

Dagkollot för dig som är intresserad av att bygga hålls måndag till fredag klockan 10:00–15:00 varje dag utan övernattning, dock ej vecka 24 som endast är måndag-torsdag. Lunch och mellanmål ingår.

Lär dig mäta, gjuta betong, såga, spika och skruva tillsammans med oss. Du kommer också träffa en och annan byggare och kanske till och med få köra en häftig stor grävmaskin. Under kolloveckan bygger vi lådbilar tillsammans och avslutar veckan med ett lådbilsrace.

Det går bra att söka tillsammans med en kompis eller ett syskon, men då måste båda skriva varandras namn på ansöka och välja samma dagkolloveckor. Platserna till dagkolloveckorna lottas ut. Om man fått plats eller inte kommer ut via mail vecka 20 eller 21. Utrustning finns att låna. Byt om hemma och ta med egen vattenflaska.

Sista anmälningsdag är 6 maj.

Information från Linköpings kommuns hemsida:

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
15.2 ° C
16 °
14.2 °
58 %
4.1kmh
20 %
lör
15 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °