12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Lugnet återställt efter Danskens koranbrännarresa

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser, efter upploppet, har kommit till polisens kännedom.

Linköping:

Totalt 26 personer har anhållits, misstänkta för våldsamt upplopp i Linköping och Norrköping. Av dessa är åtta personer är anhållna i Norrköping samt 18 personer i Linköping anhållna för våldsamt upplopp. Fler brottsmisstankar och personer kommer när det omfattande insamlade materialet från polisernas rapporter och teknisk bevisning ska analyseras. Natten har varit lugn.

Norrköping:

Natten har varit lugn efter gårdagens upplopp i Navestad.

Polisen har åtta anhållna personer misstänkta för våldsamt upplopp i förvar. Fler personer kommer med säkerhet att lagföras när det omfattande materialet från polisernas rapporter och tekniskt material gåtts igenom. Tre personer har skottskadats efter söndagens upplopp i Norrköping och Linköping.

I Navestad har en omfattande skadegörelse utförts. Polisen har i nuläget ingen komplett sammanställning på hur många bilbränder som inträffat eller antal krossade fönsterrutor.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °