9.3 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Länsstyrelsens lägesbild – Flyktingar från Ukraina löser boendet på egen hand

På nationell nivå har Migrationsverkets behov av tillfälliga boenden minskat från 12 000 till 6 000. En viktig orsak till förändringen är, enligt Migrationsverket, att arbetet med att upphandla boendeplatser har slagit väl ut.

Antalet flyktingar som har sökt tillstånd enligt masskyddsdirektivet har på nationell nivå sjunkit från 4 000 dagligen till mellan 800 och 1 300. Den 30 mars hade 912 flyktingar sökt tillstånd i Östergötland. Av dessa hade 704 beviljats tillstånd.

Färre flyktingar har uppsökt Migrationsverket

Fler flyktingar än förväntat har löst boende på egen hand och färre än förväntat har uppsökt Migrationsverket. Det framgår av Länsstyrelsen Östergötlands regionala lägesbild.

I den senaste lägesbilden, som färdigställdes på tisdagen, framgår det att det är fler flyktingar än förväntat som har löst boende på egen hand och att det är färre än förväntat som har uppsökt Migrationsverket. Det finns flyktingar i länets alla kommuner varav i kommunal regi i hälften av kommunerna.

– Både privatpersoner och civilsamhälle har, precis som länets alla kommuner, ansträngt sig för att ordna fram tillfälliga boendeplatser. Det glädjande att se att många har ett stort engagemang för sina medmänniskor, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland.

Landshövding Carl Fredrik Graf informerar om Länsstyrelsens senaste lägesrapport. Foto: Tommy Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9.3 ° C
10 °
8.7 °
91 %
1.5kmh
100 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
14 °