9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Folkungavallens förändring från fotbollsplaner till bostäder

Planeringen av bygget på Folkungavallen fortsätter och när området är helt klart planeras det innehålla över bland annat 600 bostäder, skola och kontor.

I och med begäran av den nya detaljplanen vill man även lägga till en förskola, teknisk anläggning för vattenrening av badsjön samt vård- och omsorgslokaler till planen.

Arbetet med att utforma den nya detaljplanen planeras starta under år 2022 och vara slutfört tidigast 2024.Den berörda fastigheten är cirka 33 000 kvadratmeter stor och består idag bland annat av den gamla simhallen och Tinnerbäcksbadet.

Bättre innerstad

Planen säger bland annat att all ny bebyggelse i möjligaste mån ska bidra till “mer och bättre innerstad”. Målet är att Linköping ska utvecklas till en tätare och mer sammanhållen stad som erbjuder människor goda livskvaliteter och samtidigt är attraktiv, konkurrenskraftig och hållbar.

– Från kommunens sida är en ny detaljplan nödvändig för att kunna erbjuda bra bostäder och nya boendemiljöer till alla Linköpingsbor. Vi vet att det kommer att ta tid innan området är helt färdigställt, men slutresultatet kommer bli fantastiskt och leva upp till kommunens utvecklingsplan, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i ett uttalande på kommunens hemsida.

Området kring Folkungavallen består idag mest av en byggarbetsplats för en ny simhall. Foto: Tommy Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °