13.1 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Länsförsäkringar Östgöta underlättar för kunder som hjälper flyktingar från Ukraina

Länsförsäkringar Östgöta vill nu skapa trygghet för kunder som hjälper flyktingar från Ukraina och tar inte ut någon extra avgift för hemförsäkringen om bostaden lånas ut tillfälligt.

Det innebär att kunder som erbjuder bostad till flyktingar från Ukraina i sitt hem har ett försäkringsskydd för samtliga boende.

– Vi befinner oss i en akut flyktingsituation och vi måste göra allt vi kan för att hjälpa till. De kunder som vill och kan öppna sitt hem för flyktingar, kan känna sig trygga med att hemförsäkringen skyddar samtliga boende lika mycket, säger Patrick Petersson, försäkringschef, Länsförsäkringar Östgöta i ett pressmeddelande.

Likadant med fritidshusförsäkringen

På samma sätt gäller fritidshusförsäkringen enligt samma regler som när du själv bor där om huset lånas ut till flyktingar.

– Vi på Länsförsäkringar Östgöta har inte genomfört några ändringar i försäkringsvillkoren på grund av kriget i Ukraina. Men vi vill göra det tydligt för våra kunder vad som gäller eftersom vi får en del frågor från kunder som står redo att hjälpa de ukrainska flyktingarna som kommer till Sverige.
Såväl fritidshusförsäkringen som hemförsäkringen gäller kostnadsfritt för inneboende flyktingar oavsett om ägaren bor kvar själv eller lånar ut sitt boende till flyktingar.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
13.1 ° C
13.2 °
11.7 °
73 %
4.1kmh
0 %
lör
12 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °