13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Linköpings kommun fick rätt i sitt beslut om Tinnerbäcksområdet

Beslutet om utformningen av Tinnerbäcksområdet är inte olagligt meddelar Förvaltningsrätten i Linköping som nu har gjort bedömningen att det inte framkommit skäl för att upphäva kommuns beslut om hur Tinnerbäcksområdet utformas.

Beslutet om hur Tinnerbäcksområdet ska utformas utgör ett inriktningsbeslut skriver Förvaltningsrätten i sin bedömning i laglighetsprövningen som nyligen gjorts.

Detaljplan inte tillräckliga skäl?

Invändningarna mot beslutet om att det strider mot lag och inte har tillkommit på ett lagligt sätt, eftersom den beslutade utformningen inte överensstämmer med detaljplanen, har av förvaltningsrätten inte bedömts utgöra skäl för att beslutet ska upphävas enligt kommunallagen.

– Enligt förvaltningsrättens bedömning kan de invändningar som gjorts gällande i målet inte anses innebära att det finns grund för att beslutet är olagligt och därmed ska upphävas. Förvaltnings-rätten kan inte heller pröva den beslutade utformningens förenlighet med detaljplanen inom ramen för en laglighetsprövning. Den frågan prövas i en annan ordning, säger Ronny Idstrand, Chefsrådman i ett pressmeddelande.

Är Tinnerbäcksbadets badsjö öde avgjort nu i och med Förvaltningsrättens dom? Foto: Tommy Pettersson

Laglighetsprövning:

Varje medlem av en kommun har enligt 13 kap. 1 § kommunallagen (2017:725) rätt att få lagligheten av kommunens beslut prövad genom att överklaga beslutet till förvaltnings-rätten. Ett överklagat beslut ska enligt 13 kap. 8 § kommunal-lagen upphävas, om det bland annat inte har kommit till på lagligt sätt eller om det strider mot lag eller annan författning.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °