9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Slynglar anhållna för grovt personrån och grovt vapenbrott

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

Polisen fick 00 58 ett samtal om att ett personrån skulle ha inträffat i stadsdelen Tannefors i Linköping. Flera polispatruller åkte till platsen och till området för att utreda vad som hänt. Polisen träffade på den drabbade, en kvinna i 20-årsåldern och höll förhör med henne.  Rånet ska ha inträffat utomhus och genomfördes med hjälp av hot med ett pistolliknande föremål.

Vid 01 40-tiden träffade en polispatrull på en bil i Johannelund i Linköping, som kunde sättas i samband med rånet. bilen stoppades och tre misstänkta gärningspersoner i bilen kunde gripas. De tre gripna är alla män i 20-årsåldern.

Polisen har påbörjat en utredning om grovt rån och grovt vapenbrott. Förhör har hållits och även husrannsakningar där polisen har tagit föremål i beslag. De tre gripna männen anhölls av åklagare vid 05.30-tiden. 

Mindre brand

Klockan 05 34 stannade en polispatrull till på Dragsgatan efter att de upptäckt en mindre brand i anslutning till en informationsskylt. Elden kunde släckas av polispatrullen och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °