13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Miljöpartiets kommunlista toppas av Maria Moraes

I söndags beslutade Miljöpartiet på sitt årsmöte att Maria Moraes och Gunnar Gustafsson kommer att toppa Miljöpartiets lista inför kommunvalet i höst.

Maria Moraes tar över som Miljöpartiets gruppledare efter Rebecka Hovenberg som tackar för sig efter mandatperiodens slut.

Född i Linköping

Maria Moraes är född och uppvuxen i Linköping och hon har varit politiskt aktiv sedan 2014 och har sedan dess suttit i flertalet politiska nämnder och styrelser, bland annat kommunfullmäktige, socialnämnden, arbetsmarknadsnämnden och i Stångåstadens styrelse.

– Klimat- och miljöhotet är vår tids största fråga som jag är helt övertygad om att vi behöver lösa tillsammans. Men vi kan inte lösa en sådan komplex utmaning i en splittrad stad, i ett splittrat land, i en splittrad värld. Vi behöver bygga ett sammanhållet Linköping, där vi minskar utanförskapet och segregationen, säger Maria Moraes.

Gustafsson andranamn

Gunnar Gustafsson blir Miljöpartiets andranamn. Har han den senaste mandatperioden varit ordförande för Miljöpartiet i Östergötland, suttit i kommunfullmäktige och varit vice ordförande i bygg- och miljönämnden.

– Det är svårt att tala om glädje och stolthet när det är krig i Europa. Men det visar hur viktigt det är att ställa om till ett hållbart samhälle, där vi inte finansierar Putins krig genom att köpa rysk olja. Omställningen till inhemsk, hållbar energi måste snabbas på. Vi behöver också utveckla jordbruket så att vi är mera självförsörjande på livsmedel. I Linköping med våra goda jordar har vi stora möjligheter att göra det, säger Gunnar Gustafsson.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °