20.9 C
Linköping
torsdag, juni 8, 2023

Dags för fullmäktiges sammanträden i stadshuset igen

Kommunfullmäktiges ledamöter har fått ändra på formerna för sina sammanträden. Ibland har det varit möten i stadshuset och ibland framför datorskärmarna.

Sent i höstas förra året kunde kommunfullmäktiges ledamöter återigen samlas fysiskt i stadshus efter ungefär ett år av digitala distansmöten. Men kort därefter blev det tillbaka till skärmarna igen.

Fram och tillbaka

Nu efter att pandemirestriktionerna släpptes har man nu beslutat att ännu en gång återgå till stadshuset.

Den 1 mars klockan samlas samtliga ledamöter i kommunfullmäktigesalen i Linköpings stadshus igen. I och med återgången öppnas även möjligheten för åhörare att återigen följa sammanträdena på plats i stadshuset.

– Det var inte helt enkelt att ta beslut om att återgå till fysiskt kommunfullmäktiges sammanträde redan den 1 mars. Många är fortfarande sjuka och framförallt känner många fortfarande oro för att bli smittade. Jag har stor förståelse för det, säger kommunfullmäktiges ordförande Lars Vikinge (C) och fortsätter.

– Att vi nu förhoppningsvis lämnar den akuta delen i hanteringen av viruset covid-19 bakom oss för gott känns väldigt skönt. Jag konstaterar också att kommunfullmäktige under hela pandemin klarat av att hålla sammanträden och leverera demokratiska beslut. Det är i sig ett styrkebesked och visar att vi tillsammans lever i en kommun med robust demokrati, säger Lars Vikinge.

RELATERADE ARTIKLAR

Narkotika -och grovt vapenbrott En man gripen 01.27 för narkotikabrott på en adress i Linköping....
Idag på morgonen vid åtta tiden körde en buss i diket på riksväg 35...
Chefstränare Andrée Jeglertz lämnar LFC efter två och ett halvt år. Jeglertz går nu...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
20.9 ° C
22.8 °
20.2 °
45 %
4.1kmh
0 %
tor
26 °
fre
19 °
lör
21 °
sön
23 °
mån
25 °