-0.5 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Regionen utvecklar den mobila psykiatriska vården i länet

Nyligen beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden också om inriktning för det fortsatta arbetet med att utveckla den mobila psykiatriska vården i länet.

Under året har behoven av en ökad mobil vård inom psykiatrin utretts. Arbetet under 2022 kommer att handla om både akut och planerad mobil psykiatrisk vård skriver regionen på sin hemsida.

Projekt startas

Ett projekt kommer att genomföras i Norrköping och Linköping för att planera, genomföra och utvärdera prehospital psykiatrisk resurs för akuta utryckningar från respektive psykiatrisk klinik. Det handlar om akuta utryckningar via 112 tillsammans med ambulans eller polis och i fall där en patient eller närstående själv kontaktar psykiatrin för akut psykiatrisk bedömning.
– För patienten skulle det innebära en stor skillnad att i en svår och akut livssituation få möta personal med psykiatrisk kompetens hemma eller på annan plats utanför sjukvårdsinrättningar, säger Kerstin Sjöberg (C), hälso- och sjukvårdsnämndens 3:e vice ordförande.

Minska akuta utryckningar

I den västra länsdelen planeras ett motsvarande projekt utifrån den befintliga mobila verksamheten. Genom utvecklad samverkan mellan psykiatri, kommun, primärvård, ambulans och polis ska insatser planeras och samordnas för att möta patientens behov i ett tidigare skede. Syftet är att minska behov av akuta utryckningar.
Arbetet med den planerade mobila psykiatriska vården i länet kommer att bygga vidare på och utveckla arbetssätt som redan idag finns på respektive klinik.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.5 ° C
-0 °
-0.8 °
91 %
5.1kmh
100 %
sön
-0 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-2 °