17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Inbrott i Tornby och tjafs om parkeringsbot i Vasastan

Polisen i Östergötland har hanterat drygt 65 ärenden. Här kommer ett urval av dessa händelser.

Klockan 04:15 Larmades polisen till ett företag på Gillbergagatan i Linköping med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, ska ha krossat minst en ruta till lokalen. I nuläget är det oklart om något har stulits. Rubriceringen är stöld genom inbrott, det finns ingen misstänkt för brottet.

Polisen larmades 04:23 till ett företag på Häradskärsgatan i Linköping med anledning av ett inbrott. Minst en ruta ska ha krossats till lokalen. I nuläget är det inte preciserat vad som har stulits. Det finns ingen misstänkt, händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning har genomförts.

Tre bilar krockade med Vildsvin

Igår kväll kom det ett larm om att tre bilister hade kört på ett par vildsvin på riksväg 23/34 strax norr om avfarten till Nykil, i södergående riktning.

Polis, räddningstjänst och ambulans kom dit. Vägen var tidvis avstängd under räddningsarbetet. Alla tre förare av bilarna klarade sig bra. Åtminstone ett av vildsvinen ska ha sprungit vidare och polisen kontaktade en eftersöksjägare.

Parkeringsvakt larmade polisen

Efter att en parkeringsvakt hade utfärdat böter så blev en man upprörd och det blev en hotfull stämning. Detta var vid mataffären Timmermansgatan i Vasastan. Parkeringsvakten tryckte därför på överfallslarmet. Flera polispatruller fanns lediga i närheten och skickades till platsen..

Anledningen till larmet var att två män i 60-årsåldern hade blivit upprörda efter att en av dem fått parkeringsböter. Båda avvisades från platsen.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °