17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Skänk en julklapp för ”En gemensam jul”

En gemensam jul med familj, vänner, god mat och kanske den där julklappen som man önskat så länge. Det är väl vad många människor alltid hoppas på så här dags på året. Men det är också vad en del barnfamiljer saknar.

En person som under många år framgångsrikt försökt att hjälpa till under julhelgen är Strandfikets ägare och filantropen Michael Gharib.

Många hjälper till ideellt

Idag står Michael vid Grändens entré, mellan klockan 1200 – 16 00, och samlar in julklappar och bidrag till den årliga ”En gemensam Jul” som ska äga rum på Munkkällaren på Läroverksgatan under julhelgen.

Förra året var evenemanget tyvärr inställt på grund av pandemin men i år är det dags igen. Michael tar nu upp traditionen igen och bjuder in barnfamiljer till gemenskap, mat och dryck samt en julgåva till barnen.

– Jag har arrangerat ”En gemensam Jul” i tre år nu och jag vet att det betyder mycket för många. Vi bjuder därför in familjer med barn som har det lite svårt, speciellt nu under julen Alla familjer med barn och de som är ensamma är välkomna, säger Michael Gharib och fortsätter.

– Julen i allmänhet, men Julafton i synnerhet, är en högtid som många förknippar med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Det är åtminstone det vi önskar varandra och det är ju andemeningen med julen. Det finns dock grupper i samhället dit julens budskap aldrig når. Det finns barn och ungdomar i Sverige som lever med föräldrar med psykisk ohälsa eller som befinner sig i missbruk.

Strandfiket är stängt under vintern men Gharib har fullt upp med ”En gemensam Jul” istället. Foto Tommy Pettersson

– I fall man vill som privatperson eller företagare skänka ett bidrag eller någon julklapp så går det självklart bra, bara att komma förbi idag vid Grändens entré på Lilla torget och lämna saker helst inslagna i paket och med text om vilken ålder julklappen passar till, säger Michael och riktar samtidigt ett stort tack bidragsgivare och sponsorer som stödjer ”En gemensam Jul.”

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °