17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Julhjälpen i Linköping fick Länsförsäkringar Östgötas Julgåva 2021

Länsförsäkringar Östgöta delar för sjunde året i rad ut julgåvor. I år har gåvan ett värde av 135 000 kronor. Mottagarna är sju olika initiativ i länet, som på olika sätt ska bidra till trygghet och inkludering för östgötar.

Flera hjälporganisationer i Östergötland vittnar om att behovet av stöd är stort. Enligt Linköpings Stadsmission lever mer än 20 000 barn i Östergötland i familjer som varje dag kämpar med ekonomisk utsatthet. 2021 års julgåva är därför extra välkommen. I år fördelas den på sju mottagare som finns på flera orter i länet.

-Vi vill bidra till östgötarnas trygghet på flera sätt. Dels genom att hjälpa människor med sin privat- och företagsekonomi, men även genom att stötta initiativ som gör tillvaron bättre och tryggare på andra sätt. Därför ger vi även i år julgåvor till initiativ och hjälporganisationer, säger Tommy Eklöf, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Östgöta i ett pressmeddelande.

Delar ut julklappar

Mottagarna är initiativ som ger östgötar ett tillskott av hygienartiklar, mat och julklappar. Men även fotbollsmål till ungdomarna i Kisa och VR-headset till kulturverksamhet för unga i Åtvidaberg är mottagare av Länsförsäkringar Östgötas Julgåva 2021.

Det är medarbetare på Länsförsäkringar Östgötas olika lokalkontor, som ända sedan 2014, har utsett vad bolaget ska stötta och ge Julgåvan till. Det är också medarbetarna från de olika kontoren som lämnat över Julgåvan till mottagarna.

-Vi finns runtom i länet med både kontor och medarbetare och ser de många fina initiativ och insatser som görs för att bidra till trygghet på olika sätt. De förtjänar både julgåvan och uppmärksamhet för sitt fantastiska engagemang, säger Tommy Eklöf.

Mottagare av Länsförsäkringar Östgötas Julgåva 2021:

  • Julhjälpen i Linköping
  • Julänglarna i Valdemarsvik
  • En jul för alla 2021, Norrköping
  • Julhjälpen Mjölby med omnejd
  • Julänglar i Motala
  • Ungdomarna i Kisa
  • 1357 Ung Kultur i Åtvidaberg

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °