17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Yuka Momiki stannar i Linköping FC

Nu är det klart att Yuka Momiki, som varit utlånad till Linköping FC, nu värvas till klubben från amerikanska OL Reign och har skrivit på för två år.

25-åriga Yuka Momiki är en amerikanskfödd japansk landslagsspelare med 39 A-landskamper och 14 landslagsmål på meritlistan.

Har visat vad hon går för

År 2020 satte hon sin fot i Linköping första gången som utlånad från amerikanska elitklubben OL Reign, men skadade sig tyvärr första matchen och åkte tillbaka kort därefter. I somras kom hon tillbaka, även då som utlånad. Nu har hon fått visa vad hon går för och Linköping FC är mycket nöjda över att hon vill skriva på för LFC. 
 
– Momiki har under hösten visat vilken tillgång hon är för oss genom sin fantastiska speluppfattning och passningsspel. Jag är glad att hon vill fortsätta i LFC och hjälpa laget och föreningen att bli ännu bättre för att kunna ta nästa steg, och att hon ser vår miljö som stimulerande och utvecklande, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC i ett pressmeddelande.

Yuka är en passningsskicklig och intelligent mittfältare som kompletterar truppen mycket bra.
– Jag är glad att jag kommer spela i LFC nästa år. De tre månaderna den här säsongen var verkligen speciella för mig, även om även om vi inte riktigt nådde våra mål. Jag saknar redan Linköping och är spänd på att komma tillbaka. Vi ses snart, fans och supportrar!, säger Yuka Momiki.     

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °