-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Linköping FC värvar mittfältare – Viaplay sänder Damallsvenskan

Linköping FC fortsätter lagbygget inför 2022 och finska landslagsspelaren Olga Ahtinen har nu skrivit på för ytterligare två år.

Olga är en stabil och skicklig mittfältare som också har visat på goda ledaregenskaper som kapten under året.

– Det är mycket glädjande att Olga väljer att förlänga sitt avtal med oss. Hon har under året visat vilka fina egenskaper hon har som spelare men också som lagkapten och ledare, både på och vid sidan om plan. Olga blir en viktig pusselbit i vårt lagbygge och förlängningen av avtalet är ett bevis på att hon tror på föreningens satsning och målsättning, säger chefstränare Andrée Jeglertz i ett pressuttalande.

Landslagsspelare sedan 2017

Olga Ahtinen, född 1997, kom till Linköping FC inför säsongen 2020. Olga har varit en viktig och trygg spelare som skapat stabilitet på mittfältet. Sedan 2017 har spelat för det finska A-landslaget.

– Jag är glad att fortsätta min resa tillsammans med LFC. Jag trivs bra i laget och vill hjälpa till att nå de mål vi har framåt. Ser fram emot 2022, säger Olga Ahtine.

Damallsvenskan kan ses av fler

Ytterligare en nyhet är att NENT Group är överens med Elitfotboll Dam om ett långsiktigt partnerskap som innefattar sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan från och med 2022 till 2026, med mål att utveckla ligan till den bästa i världen. Viaplay kommer att visa samtliga 26 omgångar med 182 matcher i alla nordiska och baltiska länder samt Nederländerna och Polen. Till detta tillkommer att två matcher per omgång sänds i bolagets kanal TV6.

– Glädjande besked för alla som älskar fotboll. Nu ges ännu fler möjligheten att kunna följa damfotboll som håller mycket hög internationell klass, säger ordförande Paul Lindvall i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °