-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Digital gymnasiemässa istället för i Konsert & Kongress

Den 24-25 november startar Linköpings årliga gymnasiemässa 2021. Mässan är till för alla som ska söka gymnasieutbildning under 2022. I år är den helt digital istället för i Konsert & kongress.

Digitalt går det också att den 24 november besöka de gymnasieskolor som är verksamma inom Linköpings, Kinda, Mjölby samt Åtvidabergs kommuner. Gymnasiesärskolemässan.

Gymnasiemässan brukar i normala fall hållas i Konsert och kongress varje år och lockar då cirka 5 000 besökare. I år är det dock inte möjligt med ett så stort arrangemang. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer där ovaccinerade ska undvika större folksamlingar för att hindra smittspridning.

Chatta med skolor

På den digitala mässan har elever möjlighet att tillsammans med dina vårdnadshavare besöka och videochatta med de skolor de vill veta mer om. Det är också möjligt att enskilt videochatta med studie- och yrkesvägledare från grundskolan för att få vägledning kring programval och hur valet till gymnasiet går till skriver Linköpings kommun på sin hemsida.

Flera steg
På gymnasiemässan är tanken att elever i årskurs nio ska få en överblick över de gymnasieskolor som är verksamma inom våra kommuner.
– Förhoppningen är att eleverna på mässan ska hitta ett antal gymnasieskolor som de vill veta mer om. De kan senare besöka skolorna när dessa anordnar öppet hus vid olika tillfällen under 2021 och 2022, säger Anders Jolby som är utbildningsdirektör inom Utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen i Linköpings kommun på hemsidan.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °