0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Visit Linköping bjuder in till ett spännande evenemangsår 2022

Melodifestival, Thåström, Judas Priest, The Ark och Lars Winnerbäck är ett axplock av de stora evenemang och artister som plockas hit av Visit Linköping nästa år.

Om detta utbud inte skulle räcka för den extremt kräsna publiken så har Visit Linköping lyckats få hit ett av Sveriges största och mest populära arrangemang;

SM-veckan, där omkring 5 000 deltagare kommer till Linköping för att tävla i drygt 30 idrottsgrenar. Hela den sportveckan direktsänds i SVT vilket naturligtvis ger Linköping extra reklam och uppmärksamhet runt om i Sverige.

Bara att välja och vraka

Visit Linköping har varit intresserade av att få SM-veckan till Linköping under flera år och 2018 tog kommunstyrelsen beslut om att stötta veckan ekonomiskt. Efter det gav Riksidrottsförbundet Linköping förtroendet att arrangera veckan. 

– Visit Linköping har bra erfarenhet av att arrangera stora evenemang och Linköping har också en bra och tight stadskärna som lämpar sig bra, säger Anders Thorén, event- och möteschef / eventmanager på Visit Linköping på kommunens hemsida.

en 27 juni startar SM-veckan och den håller på till 3 juli. Det största evenemangsområdet blir City med Stångebro och Kinda Kanal. Där ska 26 av de drygt 30 idrotternas mästerskap avgöras. Där räknas Tinnis och Sporthallen också in. Till Linköpings Motorstadion Sviestad kommer tre idrotter förläggas. 

– Vi har några ”satelliter” också. Det blir discgolf i Ryds motionscentrum, cricket i Vidingsjö, hästsport på Smedstad ridsportcenter och paragolf på Linköpings golfklubb, säger Anders Thorén.

– Det gäller att pussla ihop så att alla idrotter kan samsas om både tid och rum. SVT sänder cirka 70 timmar från SM-veckan och vi vill ju att så många idrotter som möjligt ska få TV-tid berättar Anders Thorén på hemsidan.

Bra framtidsinvestering

Kommunstyrelsen går in med 9,8 miljoner kronor i projektet. Tidigare SM-veckor har visat att eventet ger ungefär 40 miljoner kronor tillbaka till värdstaden i turistekonomiska effekter.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °