-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Premiär för spelvecka i Linköping – landets största festival för gamers

Den 22-28 november är det premiär för Linköping game week. Festivalen hålls på flera platser i Linköping och innehåller, bland annat, föreläsningar, kurser, cosplay och massor av gaming och spelturneringar, enligt ett pressutskick från Linköpings kommun.

Linköping game week är en temavecka som samlar flera större evenemang som tidigare ägt rum under höst- och vinterperioden. Antalet aktiviteter har dessutom fyllts på ytterligare och är nu uppe i över 60 olika arrangemang. Det handlar bland annat om VR-show på Borggården, utbildning i spelutveckling och föreläsningar om AI, gamification och visualisering. Andra exempel på aktiviteter är brädspel, cosplay och spelturneringar i e-sport och retrospel. 

Linköping game week är uppbyggd runt de tre delarna Game, Learn och Work som tillsammans täcker spelvärldens olika områden. Game riktar sig till personer som spelar som underhållning. Här finns bland annat dataspelturneringar, brädspel, quiz och virtual reality.

Learn erbjuder föreläsningar och utbildningar för dem som vill lära sig mer om spelutveckling och om hur spel kan användas i utbildningssyfte. Work skapar diskussionsytor för yrkesverksamma inom spelbranschen.

Läs mer här:

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...

Debatt: ...

Debattinlägg av Kristina Edlund och Elias Aguirre kommunalråd (S) i opposition: Det är bedrövligt att se...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °