0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Innovation camp drar igång igen – digitalsänds

På torsdag är det dags för Tekniska verkens Innovation camp igen. Omkring 60 gymnasieungdomar från hela länet har i uppdrag att tillsammans i lag lösa ett case. Temat för årets Innovation Camp drar igång för nionde året i rad och har fokus på att förändra beteendemönster.

Innovation Camp är en innovationstävling som riktar sig till alla elever i alla årskurser på gymnasiet i Östergötland. Under tävlingen får deltagare tillsammans i lag, kombinera sina kunskaper och erfarenheter på ett spännande sätt för att lösa ett problem på kort tid.

Nya resurseffektiva lösningar

Här ställs kunskaper på prov inom kreativitet, initiativförmåga och samarbete. Utmaningen är att tillsammans komma på en lösning som sedan skall presentera både skriftligt och muntligt inför en jury. Det lag som lyckas övertyga juryn om att just deras lösning är den bästa står slutligen som vinnare.

– Innovation Camp är verkligen häftigt och inspirerande, och jag är jätteglad att vi har vidareutvecklat det digitala formatet från förra året. Extra spännande är det för mig som ny jurymedlem, jag är lika spänd som eleverna på att få se vilka idéer, utifrån temat beteendepåverkan, som kommer värkas fram under dagen. Förhoppningsvis kommer några av idéerna att generera nya smarta och resurseffektiva lösningar för framtiden, säger Anna Nestun, marknadskommunikationschef på Tekniska verken i Linköping i en presskommentar.

Ung företagsamhet samverkar

Innovation Camp består av fyra olika faser: idé-, affärsplan-, presentations- och finalfasen. Konceptet har en tydlig koppling till gymnasieskolans uppdrag enligt GY11: ”Skolan ska bidra till att alla elever utvecklar kunskaper och förhållningssätt som främjar entreprenörskap, företagande och innovationstänkande vilka ökar elevernas möjligheter till framtida sysselsättning, genom företagande eller anställning”.

– Tekniska verken Innovation Camp är ett bra exempel på hur samverkan mellan skola och näringsliv kan fungera, och vi är mycket glada över att vi även i år ha möjlighet att arrangera eventet tillsammans med Tekniska verken. Deltagarna kommer att ställas inför ett innehållsrikt och innovativt event med många intressanta och utmanande inslag och få en inblick i Tekniska verken, säger Ung Företagsamhet i Östergötlands regionchef Hanna Edström.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °