0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Fridays For Future – Agerade för klimatet

Delegater från drygt 200 länder är just nu i Glasgow för att diskutera hur de ska leva upp till Parisavtalets mål att begränsa den globala uppvärmningen till mellan 1,5 och 2 grader Även en hel del klimataktivister från olika länder dök upp i Glasgow för att påverka förhandlande politiker.

Varje fredag mellan klockan 15 00 till 17 00 arrangerar Fridays For Future i Linköping klimatstrejk utanför Linköpings stadshus och igår samlade gruppen även en stor demonstration som tågade genom Linköpings centrum.

En planet i Lågor

Demonstrationen som manade till agerande för att rädda planeten avslutades på Stora torget med tal och musik inför en publik på flera hundra människor.

Fidays for future arrangerade i manifestation för klimatet igår kväll. Foto: Tommy Pettersson

– Det viktiga nu är att agera snabbt eftersom vi har så kort tid på oss. Temat för den här manifestationen är just ”Agera nu”., berättar Annika Elmqvist en av deltagarna i det månghövdade demonstrationståget och fortsätter.

– Det pågår idag samtidigt en stor klimatmanifestation under mötet i Glasgow. Det är jätteroligt att det är så många som har slutit upp här ikväll, säger Annika och berättar att Friday for Future är en grupp i Linköping som klimat strejkat varje fredag sedan 2018 utanför stadshuset och nu har gruppen även arrangerat den stora demonstrationen.

Agera nu – Rädda klimatet var temat i Linköping och i Glasgow. Foto: Tommy Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °