17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Fridays For Future – Agerade för klimatet

Delegater från drygt 200 länder är just nu i Glasgow för att diskutera hur de ska leva upp till Parisavtalets mål att begränsa den globala uppvärmningen till mellan 1,5 och 2 grader Även en hel del klimataktivister från olika länder dök upp i Glasgow för att påverka förhandlande politiker.

Varje fredag mellan klockan 15 00 till 17 00 arrangerar Fridays For Future i Linköping klimatstrejk utanför Linköpings stadshus och igår samlade gruppen även en stor demonstration som tågade genom Linköpings centrum.

En planet i Lågor

Demonstrationen som manade till agerande för att rädda planeten avslutades på Stora torget med tal och musik inför en publik på flera hundra människor.

Fidays for future arrangerade i manifestation för klimatet igår kväll. Foto: Tommy Pettersson

– Det viktiga nu är att agera snabbt eftersom vi har så kort tid på oss. Temat för den här manifestationen är just ”Agera nu”., berättar Annika Elmqvist en av deltagarna i det månghövdade demonstrationståget och fortsätter.

– Det pågår idag samtidigt en stor klimatmanifestation under mötet i Glasgow. Det är jätteroligt att det är så många som har slutit upp här ikväll, säger Annika och berättar att Friday for Future är en grupp i Linköping som klimat strejkat varje fredag sedan 2018 utanför stadshuset och nu har gruppen även arrangerat den stora demonstrationen.

Agera nu – Rädda klimatet var temat i Linköping och i Glasgow. Foto: Tommy Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °