-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Kommunen har inlett trygghetsskapande insatser i Stångebro

Vid 18-tiden på onsdagskvällen, 3/11, påträffades en skottskadad ung man vid Linköping Arena, Stångebro. Händelsen har inte inträffat i eller har någon koppling till kommunal verksamhet. Polisen betonar också att det inte finns någon känd hotbild mot vare sig kommunal verksamhet eller allmänheten.

Linköpings kommun samverkar med polisen och har nu inlett trygghetsskapande insatser. Redan under gårdagskvällen och natten fanns extra bevakning av kommunväktare på platsen skriver kommunen på sin hemsida.

Ordningsvakter och områdesteam

I och med den senaste tidens händelser i Linköping har de kommunala resurserna utökats i form av kommunväktare, ordningsvakter och områdesteam som rör sig över hela kommunen och kan omfördelas vid behov.

Det finns en del kommunal verksamhet i anslutning till Linköping Arena men inget som påverkats av händelsen i nuläget. Den kommunala grundskolan Arenaskolan finns på arenan men i och med att det är höstlov finns i dag eller i morgon ingen verksamhet i lokalerna. Skolan kommer att ha öppet som vanligt i nästa vecka, när verksamheten startar igång igen efter lovet, men kommer att erbjuda extra stöd för den som vill. Kommunens områdesteam med bland annat fältverksamhet kommer att finnas på plats från och med måndag och resten av veckan för stöd.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °