-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Skjutningen i Linköping Arena hotell sticker ut

En 17 åring sköts igår kväll i huvudet och vårdas nu på sjukhus. Polisen misstänker en man i 20 års åldern. Han är anhållen, i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, och eftersöks nu av polisen. Både offret såväl som den misstänkte mannen är kända av polisen.

Under natten till torsdag och under torsdagen har utredningen fortsatt. Den skadade killen är 17 år. Han blev skjuten i huvudet och är vid liv, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget.

Händelsen rubriceras som försök till mord. En man i 20-årsåldern är misstänkt för brottet och har anhållits i sin utevaro av åklagare. 

Inne på ett hotellrum

Händelsen inträffade inomhus i ett hotellrum. Brottsplatsen är inte längre avspärrad och kriminaltekniker har avslutat sitt arbete på platsen.

– Den här skottlossningen skiljer sig mot andra skottlossningar som inträffat i Linköping. De tidigare skjutningarna har skett utomhus vid olika tider på dygnet, men ofta mitt på ljusa dagen i våra brottsutsatta områden. Den här skjutningen skedde inomhus och inte i ett våra brottsutsatta områden, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping och fortsätter.

– Vi söker efter en misstänkt gärningsman som är anhållen i sin utevaro. Vad som ligger bakom skjutningen vet vi inte med säkerhet i nuläget men vi arbetar utifrån olika teorier. Utredningen får visa vad som inträffat och varför, säger hon.

Utredningen pågår. Polisen kommer inte lämna mer kommentarer gällande ärendet idag. Polisen kommer att lämna mer information i ärendet när det är möjligt. 

Våldspiral i Linköping

Det grova våldet i form av gängskjutningar har eskalerat i Linköping. Nu har fyra personer dött och tre skadats på drygt ett halvår. Gårdagens skjutning en av allt för många skjutningar som skett i år.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °