-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Nu erbjuds en tredje vaccindos till utvalda grupper

Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till alla som är 65 år eller äldre- Regionen erbjuder också en tredje dos till medarbetare inom kommunal vård och omsorg.

Personer mellan 65 år, gäller alla som fyller 65 år under året, och 79 år kommer att få brev, via digital brevlåda eller via vanlig post, med erbjudandet om en tredje vaccindos.

Medarbetare inom kommunal vård och omsorg kommer också att få ett brev med erbjudande om en tredje vaccindos. Det brevet distribueras via kommunerna där personalen är anställd. Medarbetare inom kommunal vård och omsorg ska ta med ett intyg som visar att de är anställda där till vaccinationstillfället skriver Region Östergötland på sin hemsida.

Vaccinet avtar med tiden

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation erbjuder nu Region en tredje vaccindos till fler grupper som vaccinerades tidigt i insatsen mot covid-19 eftersom svensk och internationell data har visat att effekten av vaccinet med tiden har avtagit i de grupperna.

– Den tredje vaccindosen kan ges tidigast när det har gått sex månader sedan det senaste vaccinationstillfället. Vi kommer att skicka breven i intervaller och börjar med de i de aktuella åldersgrupperna där sex månader nu har passerats, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland på hemsidan.

Boka tid via 1177.se
Alla aktuella grupper kan boka tid för vaccination via 1177.se, antingen på vaccinationscentralerna i Norrköping, Linköping och Motala eller på vårdcentraler.

– Vi vill att man väntar med att boka en tid tills man har fått sitt brev med vaccinationserbjudandet. Vi rekommenderar de som har möjlighet att boka tid på vaccinationscentralerna eftersom tillgången på tider är större där, säger Kerstin Jonsson.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °