-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Globala veckans fokus är demokrati

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan. Årets tema är demokrati, vilket är passande då demokratin firar 100 år i år.

Globala veckan pågår under hela vecka 47 och de flesta aktiviteter går att delta i både fysiskt eller digitalt. Fokus veckan är jämställdhet, yttrandefrihet, frihet att samlas och rösta, inkludering och barriärer.

Näthat och desinformation på sociala media

Desinformation, propaganda och näthat sprids snabbt via sociala medier idag. Det hot och hat som riktas mot viktiga funktioner i samhället riskerar också att tysta det offentliga samtalet.

– Många människor visar och pratar om att de inte känner sig delaktiga eller har lågt inflytande över de demokratiska institutionerna. Det riskerar att underminera demokratin och bilda en grogrund för fientlighet och hatbrott. Under Globala Linköping vill vi belysa demokratins utmaningar med utgångspunkt i det lokala och globala, och hur detta påverkar oss, säger Nicklas Alsö, projektledare för Globala Linköping på kommunens hemsida.


Veckan är fylld med seminarier och föreläsningar som alla utgår från årets tema. En del av programpunkterna berör ämnen som barn och demokrati, barnens röster och mänskliga rättigheter. Intressanta föreläsare besöker veckan, så som Sara Isman som arbetar som programhandläggare vid den svenska ambassaden i Kinshasa, Katarina Bergehed som arbetar med kvinnors rättigheter på Amnesty International och Zaynab Ouahabi, Retoriker, folkbildare och språkvetare som ska prata om hur man tar sig modet att stå upp för rättvisa och mänskliga rättigheter.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °