-6.7 C
Linköping
lördag, december 4, 2021

Bamse och läskiga kråkor i Kolmården under Halloween

I helgen öppnade Kolmården sina portar på riktigt igen. När alla pandemirestriktioner upphävdes märktes det verkligen att det finns ett uppdämt behov hos framförallt barnfamiljer att besöka storfavoriten Kolmården.

I lördags fylldes Kolmården av ringlande köer, välfyllda parkeringsplatser och idel glada miner trots att en kall oktobervind drog genom kolmårdsskogarna.

Barntillåtet i Bamseland

Mellan den 16 oktober och den 7 november firar Kolmården 10 år med sitt Halloween-arrangemang och lagom till jubileet har man lanserat något som man kallar för Horror Nights. Men det arrangemanget var ingenting för Livia två och ett halvt år och Ellie två år som var på besök.

Tvååringarna blev inte dugg ledsna för att det fanns en åldersrekommendation på 13 år vid Horror Nights-arrangemang. Siktet var istället inställt på att hälsa på hos Bamse, björnarna på berget och pumporna i Pumpalandet. Under Kolmårdsvandringen stötte kusinerna på både häxor, kråkor och andra läskiga varelser men de blev inte avskräckta för det. Nästa år verkar det som om föräldrarna till Livia och Ellie blir tvungna att skaffar årskort.

Kolmården utvecklas hela tiden

Kolmården öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark och ett av de mest populära besöksmålen i landet. För det stora flertalet besökare är det djuren, som är mest intressanta men Kolmården är i den så kallade upplevelsebranschen och har blivit allt bättre på att arrangera upplevelser för barnfamiljer.

År 2019 var en rekordsäsong för Kolmården. Inför säsongen hade rekordmånga årskort sålts, sedan följde en säsong där besöksrekord slogs under både ”Påsk med Bamse” och Halloween. När Kolmården stängde sina portar och år 2019 summerades kunde man visa att parken besökts av 737 818 gäster, 10 000 fler än under förra succéåret 2016. Coronapandemin är förhoppningsvis nu på väg ut till historiens skräpkammare och det kan leda till att besöksantalet barnfamiljekammaren Kolmården växer rekordartat igen.

– Det är fantastiskt roligt att intresset för Kolmården är så stort. Det växande antalet besökare ger oss både möjlighet och självförtroende att fortsätta utveckla parken och ytterligare stärka vårt bevarandearbete för utrotningshotade djur, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före klockan 22 larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på Skattegården i Linköping. När...
Ett SOS-larm inkom till polisen strax innan klockan 13.00 på lördagens förmiddag, ...
Linköpings kommun kommer i topp på organisationen CDPs rankinglista över de städer i världen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
-6.7 ° C
-5.3 °
-7.5 °
93 %
1.5kmh
46 %
lör
-5 °
sön
-5 °
mån
-7 °
tis
-5 °
ons
-3 °