-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Tillgängliga hållplatser för personer med funktionsnedsättning

Nu har trafik- och samhällsplaneringsnämnden har beslutat att ta fram en tillgänglighetstandard för hållplatser.

Nämnden vill skapa en tydlig standard för hur hållplatser ska utformas för att fler personer med funktionsnedsättningar ska kunna resa med kollektivtrafiken skriver Region Östergötland på sin hemsida.

Tas fram i dialog
Ett förslag till tillgänglighetsstandard ska arbetas fram av Östgötatrafiken i dialog med ”Funktionsrätt Östergötland”, länets kommuner och övriga berörda verksamheter i regionen.

– Behoven av tillgängliga hållplatser kan se olika ut för olika grupper med funktionsnedsättningar. Därför är jag glad att vi kan göra det här i samverkan med kommunerna och föreningen Funktions rätt. Att låta de som är berörda av rätt utformade hållplatser vara med och ta fram en regional standard ger oss större möjligheter att få ett bra resultat i det här arbetet, säger Michael Cornell (C), ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Tillgänglighet och samordning

Funktionshinderrörelsen, de största väghållarna och kommunerna i Östergötland har framfört att det finns ett behov av en gemensam plattform för hur hållplatser på bästa sätt ska utformas för att nå fler målgrupper. En sådan plattform skulle bidra till ökad tydlighet, samordning och tillgänglighet menar de olika parterna.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °