0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Landshövdingen och politiker vandrar på Omberg

I morgon klockan 09 00 ska landshövding Carl Fredrik Graf vandra på Omberg tillsammans med kommunala politiker från Vadstena och Ödeshög till Omberg. Vandring ska blandas med samtal kring och grönområdenas betydelse för friluftslivet.

Mötet är ett led i den så kallade Landshövdingestafetten där Östergötlands landshövding, liksom landets övriga landshövdingar, deltar och gör någon aktivitet kring friluftslivets år och uppmärksammar friluftslivets betydelse för folkhälsa och den regionala utvecklingen skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Under året planerar landshövdingen att träffa representanter från Östergötlands 13 kommuner och Region Östergötland. Under mötena förs samtal utifrån frågeställningar som har sin grund i Östergötlands friluftsstrategi och de nationella friluftspolitiska målen.

Viktiga frågor

Nu har det blivit dags för den sjätte träffen som kommer att genomföras på Omberg. Deltagarna kommer att vandra från Ellen Key bort till Stocklycke äng. Tisdagen bjuder både på vandring, guidning, utelunch och samtal kring grönområdenas och den skyddade naturens roll i det tillgängliga friluftslivet.

Frågor som avhandlas på vandringen är bland annat:

  • Hur kan skyddsvärdnatur vara en tillgång för både kommunens invånare och besöksnäringen?
  • Hur kan man stärka arbeta i den fysiska planeringen genom att samanvända ytor för att uppnå mål både inom friluftsliv och biologisk mångfald?
  • Hur kan vi se till att alla människor, och särskilt de ovana, får tillgång till naturen?

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °