11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Två allvarliga singelolyckor under natten mot torsdag

Polisen i Östergötland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Fyra personer har frihetsberövats på grund av berusning, samt ett fall av rattfylleri.

Under sen gårdagskväll inträffade två allvarliga trafikolyckor där en person misstänks för grovt rattfylleri.

Polisen fick samtal, klockan 22.19, från ett par olika personer som hade hört en smäll och ett ihängande ljud av en tuta. Inringarna befarade att det hade skett en trafikolycka. Detta var på en väg vid Roxtuna, Linköping. Polis och ambulans larmades dit. En man hade kört av vägen och krockat, eventuellt med ett träd, och sedan hamnat på vägbanan igen. Han hade lite ont i benen, men ej mer skadad än så. Mannen verkade vara berusad och blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. En ytterligare kontroll visade alkoholpåverkan som motsvarar misstanke om grovt rattfylleri. Mannen är i 40-årsåldern. Bilen behövde bärgas.

Klockan 23.27 kom larm från SOS om en trafikolycka på länsväg 1120 vid Ljung, Linköping. En bilist hade kört av vägen och bilen hamnade på taket. Polis, räddningstjänst och ambulans åkte dit. Det var en man i 20-årsåldern som hade kört. Han ska ha bedömts vara lindrigt skadad enligt ambulanspersonal, men han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen dokumenterade omständigheterna på platsen och förhörde mannen på sjukhuset. Polisen har skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik och tog bilen i beslag för teknisk undersökning.

RELATERADE ARTIKLAR

Sent på måndagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på S:t Larsgatan...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
Klockan 00.52 fick polisen samtal från ett boende i Mantorp där en brukare hade...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °