11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Dags för gymnasiemässa igen- en digital sådan

Årets Gymnasiemässa kommer att hållas under vecka 47 med start den 22 e november och för andra året i rad blir Linköpings gymnasiemässa digital.

Linköpings kommun väljer att genomföra mässan digitalt med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring evenemang till personer som inte vaccinerat sig, samt att det fortfarande finns en smittspridning i samhället.

En guide för årskurs nio

Den årliga gymnasiemässan är till för att guida elever i årskurs nio inför gymnasievalet. Förra årets digitala mässa lockade nästan lika många besökare som tidigare års fysiska mässor.

5 000 ovaccinerade besökare
Då den fysiska gymnasiemässan brukar samla cirka 5000 besökare, både de blivande gymnasieeleverna och deras föräldrar, är det även i år svårt att säkerställa att den kan genomföras utan att riskera smittspridning. Den stora gruppen besökare, 15-åringararna, kommer inte att vara fullt vaccinerade när mässan genomförs i november
– Det är svårt att garantera att en fysisk gymnasiemässa, med så många besökare som vi förväntas ha i Linköping, inte skulle orsaka en större smittspridning bland våra unga och deras föräldrar. Självklart ser vi fram emot att så småningom kunna ses på plats igen, men nu måste omtänksamhet och ansvar för att inte bidra till smittspridning bland våra unga, gå före, säger Anders Jolby Utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör på kommunens hemsida.
Information på en webbsida.
Förutom gymnasieskolorna är Studie- och yrkesvägledare från högstadiet på plats, för att ge vägledning kring programval och hur valet inför gymnasiet går till.
– Det känns viktigt att vi ger alla blivande gymnasieelever en möjlighet att ta del av det fina utbud som våra gymnasieskolor har. Förra årets digitala mässa visade att vi nådde de allra flesta, trots att vi inte kunde träffas fysiskt, menar Anders Jolby.

Gymnasiesärskolan deltar

Linköpings digitala gymnasiemässa 2021 genomförs i samarbete med de kommunala och fristående gymnasieskolor från Linköping, gymnasieskolor från Åtvidaberg och Mjölby samt regionens naturbruksskolor. Gymnasiesärskolan kommer även i år att delta i den digitala mässan.

RELATERADE ARTIKLAR

Kultur och fritidsnämndens beslutade den 28 oktober att ge ekonomiskt stöd till elitidrott och...
Det var strax efter klockan 18 som polisen larmades om misstänkt skottlossning på Vistvägen...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °