11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Då öppnar nya simhallen

Hösten 2022 kommer den nya och säkerligen efterlängtade simhallen att stå färdig för invigning.

Simhallen kommer att innehålla en 50-metersbassäng, 25-metersbassäng, hoppbassäng och ett familjebad med bland annat vågbassäng, tre vattenrutschbanor och en barnbassäng. Det kommer även att finnas undervisningsbassäng och rehabbassäng. 50-metersbassängen är med sin standard och läktarkapacitet även till för större tävlingar och mästerskap. I taket syns träbjälkarna och mot väggen hänger den svarta platta där levande växter ska frodas.

– Tre av våra bassänger har en höj- och sänkbar botten som bland annat gör att vi kan dela av bassängerna samt att de blir tillgängliga för alla, oavsett funktionsvariation. Vi har byggt en simhall som ska vara för alla, säger Christian Dahlén, som är projektchef för den nya simhallen i ett uttalande på kommunens webplats.

En våning upp kommer det finnas ett 1000 kvdratmeter stort gym, och högst upp en relaxdel med flera olika bastuteman, servering och en utomhusterrass i höjd med det nylagda sedumtaket och med utsikt över Linköping.

Här ser du bilder från bygget.

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °