13.3 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Femårsjubileum för Ridsportcenter i Smedstad

År 2016 stod Smedstad Ridsportcenter klart efter många år av efterfrågan från ridsporten. I morgon klockan 12:00 firar Ridsportcenter i Linköping sitt 5-årsjubileum med ett öppet hus.
Under öppet hus dagen kommer det vara fullt av aktiviteter för allmänheten på Smedstad Ridsportcenter. Till exempel ponnyridning, rundturer på anläggningen och i omgivande eklandskap, stor hästshow och marknad med lokala produkter och tjänster.
Kvalitetsmärkt ridskola

Precis lagom till jubileet fick Smedstad besked om att de, som första ridanläggning i Östergötland, tilldelats utmärkelsen kvalitetsmärkt ridskola av Svenska Ridsportförbundet. Utmärkelsen innebär att ridskoleverksamheten drivs enligt vedertagna former och i enlighet med Svenska Ridsportförbundets ridskolepolicy.
– Det är lätt att bli hemmablind när man jobbar här varje dag, det är en fantastisk anläggning och nu när vi ser tillbaka har vi åstadkommit väldigt mycket på fem år. Vi har startat både daglig verksamhet för personer inom LSS och öppen fritids utöver att ridskolan vuxit från 470 elever till cirka 750. Men vi är inte nöjda, vi vill fortsätta utveckla Smedstad till nytta för Linköping och för ridsporten, säger Josefine Linder, ridskolechef och enhetschef på Haga Stall och Omsorg. på kommunens hemsida och fortsätter.
– Linköpings Fältrittklubb huserade tidigare i det nu nedlagda Ånestadstallet och det är såklart ett oerhört lyft att vi de senaste fem åren kunnat erbjuda våra medlemmar att rida på en av Sveriges finaste anläggningar. När föreningen bjuder in till tävlingar får vi alltid mycket beröm för bra arrangemang och för hur fint det är här, säger Maria Grundström, ordförande i klubben och tillägger att även klubbens ungdomssektion Pionjär stortrivs i sin verksamhet här på Smedstad Ridsportcenter.

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.3 ° C
14 °
12.5 °
78 %
6.2kmh
90 %
tor
13 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °