11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Ny bokhandel i city

Glada nyheter för alla bokvänner i Linköping. Den förste augusti 2022 öppnar en ny bokhandel med vidhörade café på Nygatan mitt i Linköping.

Johan Haugesund på DIBB-förlag är en av dem som står bakom den nya satsningen och han ser med tillförsikt fram mot att slå upp portarna till den nya boklådan.

– Allt sedan man lade ner en av bokhandlarna i centrum har vi funderat på om det ändå inte finns plats för ytterligare bokhandel i en så pass stor stad som Linköping ändå är, säger han till LkpgNews och fortsätter:

– Vi kommer vara utanför de stora kedjorna och därför ha ett lite annat sortiment och inte bara det som man kan hitta överallt. Här skulle även lokala förmågor kunna få en plats.

– Jag vill även poängtera att det här ska kunna bli något av en kulturens mötesplats då vi även kommer ha ett fik där det kan finnas plats för olika kulturutövare och deras konst. Jag ogillar att man jämför Linköping med Norrköping då båda städerna har olika förutsättningar men självklart sneglar man lite på vad de gör, menar Johan vidare.

Namnet på den nya bokhandeln blir det mycket talande Linköpings bokhandel.

RELATERADE ARTIKLAR

Komiker fick Nyponet

Komikern, manusförfattaren och arrangören Ben Kersley fick igår ta emot Lars Winnerbäcks kulturpris Nyponet...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...
Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °