13.3 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Ny växtkraft i Trädgårdsföreningens växthus

Trädgårdshandeln i Trädgårdsföreningen stänger nu i sin nuvarande form på grund av att kommunen, enligt kommunallagen, inte får driva en kommersiell verksamhet som konkurrerar på en marknad där privata aktörer redan finns.

Nu ska istället verksamheten riktas in på att hjälpa arbetslösa linköpingsbor att komma ut i arbete eller studier. Verksamheten ska också vara en del av att motverka segregation.

Samverkansprojekt

Satsningen sker i samverkan mellan arbetsmarknadsnämnden, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och Leanlink som är utförare. I samband med att verksamheten i växthuset i Trädgårdsföreningen skulle upphandlas på nytt, såg Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen möjligheten att bidra till att skapa en arbetsmarknadsinsats åt människor som står långt från arbetsmarknaden.

– Under pandemin har vi sett ett ökat intresse för odling, både egen odling men kanske framför allt när det gäller närodlade livsmedel. Det innebär att det finns ett stort och ökande behov av arbetskraft inom dom så kallade gröna näringarna. Att erbjuda insatser som leder till riktiga och varaktiga jobb och därmed egen försörjning är arbetsmarknadsnämndens mest prioriterade uppgift, att möta upp behovet från de gröna näringarna känns verkligen bra. Det är glädjande att få fram så många platser på ett och samma ställe, det underlättar för till exempel mobila språkutvecklare för att ytterligare stärka möjligheten för en anställning säger Fredrik Lundén (M), arbetsmarknadsnämndens ordförande på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person...
Många av de restriktioner som begränsat verksamheter under pandemin togs bort den 29 september....
I början av november startar skolornas höstlov och det är lov som är utan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.3 ° C
14 °
12.5 °
78 %
6.2kmh
90 %
tor
13 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °