11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Nya simhallen får fett tak

Den nya simhallen bli allt mer färdig och nu är ett nytt och grönt tak på plats i form av drygt 7 000 kvadratmeter Sedum.

Arbetet med Linköpings nya simhall, Tinnerbäcksbadet fortsätter enligt planen och nu pågår aktivitet på i stort sett alla plan. Installationsarbeten, ytskiktsarbeten som målning och golvklinker, golvgjutning, fallspackling, murning av väggar i relaxavdelningen på plan 12 samt på plan 11 och tätningsarbeten i bassängerna innan kakelsättning.

– Det pågår febril aktivitet på samtliga våningsplan. Det går att likna vid ett effektivt lagarbete i en myrstack, säger projektchef Christian Dahlén på Lejonfastigheter, i ett uttalande på kommunens hemsida.

– Det är den stora takytan på simhallen som täcks. Den mindre takytan ovanför relaxavdelningen, på ungefär 1300 kvadratmeter, beläggs inte eftersom den ska förses med solceller, säger Christian Dahlén.

– Det är en fin vy som breder ut sig när man står på terrassen och ser ut över taket täckt med ett hav av sedum och med Linköpings skyline i bakgrunden, säger Christian Dahlén.


Sedum – vad är det?

Fetknoppssläktet (Sedum) är ett växtsläkte i familjen fetbladsväxter. Fetknoppar kallas ibland felaktigt ”fetblad”, men detta är ett annat släkte med det vetenskapliga namnet Phedimus inom samma familj.

Källa: Wikipedia.

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °