-4.7 C
Linköping
tisdag, mars 19, 2024

Kommunen trygghetsarbetar i Ryd

Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och skapa trygghet i Ryd enligt ett pressmeddelande på sin webbplats.

– Det är mycket positivt att så många är med och bidrar i det fortsatta trygghetsskapande arbetet. Tillsammans har vi många resurser och verksamheter som gör skillnad för våra kommuninvånare, säger säkerhetschef Anders Fernemark, i samma pressutskick.

Områdesteam med fältverksamheten kommer att finnas i området under fredagen samt lördag och söndag kväll. Nya Rydsskolan och Björnkärrsskolan har förstärkt bemanning på skolornas fritidshem både under fredagen och hela nästa vecka för att öka tryggheten i skolans lokaler.

Frivilliga resursgruppen (FRG) är på plats i Ryd och upprättar trygghetspunkt vid Ryds centrum. Trygghetspunkten kommer att finnas kvar till och med måndag. 

Ordningsvaktsresurserna förstärks i Ryd under helgen och kommunväktarna arbetar som vanligt i stadsdelarna. Stångåstadens trygghetsvärdar jobbar i både Berga och Ryd.

Polisen har också förstärkt sin närvaro.  

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 20.30-tiden larmades räddningstjänst och ambulans om lägenhetsbrand på Björnkärrsgatan i Linköping. Det brann i...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-4.7 ° C
-4.1 °
-6.3 °
93 %
2.1kmh
71 %
tis
7 °
ons
6 °
tor
6 °
fre
7 °
lör
7 °