9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Tipsa polisen om gängmorden

Nu går polisen ut på sin hemsida och vädjar till allmänheten om hjälp.

Sedan i maj har det skett tre mord i Linköping. Utredningarna pågår för fullt och polisen vill nu se om det går att få in nya tips. Bland annat genom att de visar upp en bild på en misstänkt gärningsperson på hemsidan polisen.se

Tre mord och ett mordförsök har skett i Linköping sedan i maj när än så länge okända gärningspersoner skjutit sina offer vid tre tillfällen. Vid Solvändan i stadsdelen Berga den 19 maj, på Söderleden utanför Berga centrum den 5 augusti och i Skäggetorps Centrum den 25 augusti.

– Vi kan inte vara säkra förrän det är ordentligt utrett men vi kan se att alla tre brotten sker i samma miljöer så en av våra teorier är att det kan finnas ett samband. Men det är viktigt att vi fortsätter utreda dem enskilt så vi inte missar eller utesluter något, säger Jan Staaf, kriminalkommissarie vid grova brottsgruppen i Linköping i pressmeddelandet.

Berga 5 augusti
Alla tre utredningarna är pågående förundersökningar och utredarna är intresserade av att få in fler tips. Bland annat släpps en bild av den misstänkte gärningspersonen från mordet i Berga den 5 augusti.

– Vi vet att han ses stoppa på sig vapnet efter skotten och fly på en elcykel med väldigt kraftiga däck på Söderleden i riktning mot Brokindsleden och Braskens bro. Men därefter vet vi inte var han tar vägen. Vi vet inte heller om han var ensam om att genomföra brottet eller om han fick någon form av hjälp. Där hoppas vi få tips om hur han kom till mordplatsen, flyktväg, var han kan ha slängt vapen eller kläder och liknande, säger Jan Staaf.

Skäggetorp 25 augusti
En man skjuts till döds på en restaurang strax efter klockan 13 00 och gärningsmännen sågs efter det springa från platsen.

– Vi har indikationer på att två gärningsmän lämnar restaurangen på markplan och springer mot parkeringsytan under köpcentret. Eventuellt har de där satt sig på cyklar och flytt i riktning mot Stiglötsgatan. Där är vi väldigt intresserade av fler iakttagelser, berättar Jan Staaf.

Berga 19 maj
En ung man mördas vid Solvändan cirka 18.45 och gärningsmannen sågs även här lämna på cykel.

– Vi vet att gärningspersonen cyklar i samma riktning som vid mordet den 5 augusti, över Vistvägen i riktning mot Brokindsleden. Gärningspersonen kan självfallet ha tagit av mot city eller mot Ånestad, men riktningen vi med visshet vet var i riktning mot Brokindsleden, denna gång genom bostadsområdet Vimanshäll. Även här är vi intresserade av ytterligare tips om var personen tog vägen, vädjar Staaf.

Speciellt utseende på cykeln

Polisen vill ha hjälp med information om personen på bilden på hemsidan. Personen misstänks vara den som sköt två unga personer på Söderleden utanför Berga centrum, strax efter klockan 19 den 5 augusti i år. Kontakta polisen med alla tips. Bilden på gärningspersonen är tagen efter mordet och mordförsöket när han flyr på en elcykel med väldigt kraftiga däck. Man ser även en bild på cykel modellen som har ett lite speciellt utseende. Om någon av bilderna innebär att du kommer på något som kan ha med mordet att göra uppmanas du att höra av dig till polisen

Bilden är tagen i höjd med bensinstationen vid korsningen Vistvägen/Söderleden nära mordplatsen. Brottet skedde på Söderleden utanför Berga centrum strax efter klockan 19 torsdagen den 5 augusti.

– Vi vet att han ses stoppa på sig vapnet efter skotten och fly på den här speciella elcykeln på Söderleden i riktning mot Brokindsleden och Braskens bro. Men därefter vet vi inte var han tar vägen. Vi vet inte heller om han var ensam om att genomföra brottet eller om han fick någon form av hjälp. Där hoppas vi få tips om hur han kom till mordplatsen, flyktväg, var han kan ha slängt vapen eller kläder och liknande, säger Jan Staaf.

Du som har eventuella tips är välkommen att höra av dig till polisen på 114 14 eller vårt tipsformulär på polisen.se.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
10.2 °
8.1 °
66 %
2.1kmh
90 %
lör
9 °
sön
12 °
mån
10 °
tis
10 °
ons
18 °