11.4 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Polisen söker cyklande män – var det mördarna som flydde?

För en dryg vecka sedan sköts en person ihjäl på kolgrillen belägen på bottenplan till Skäggetorp centrum. Just nu pågår utredningen för fullt även om ingen har gripits misstänkt för dödsskjutningen.

Brottsrubriceringen är mord och det finns alltså ingen gripen i nuläget.

Sammansatt grupp ska lösa dödsskjutningen

– Polisen arbetar med en särskild utredningsorganisation för att utreda mordet. Utredningsgruppen är sammansatt av personal från flera polisområden i polisregion Öst. Utredningsgruppen arbetar enligt polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott, säger förundersökningsledaren John Skoog, på polisens hemsida.

Gällande mordet i Skäggetorp den 25 augusti har polisen genomfört ett stort antal utredningsåtgärder efter händelsen. Bland annat ska man ha genomfört “hundratals förhör” enligt uppgifter i annan media.

– Det pågår ett arbete med att samla in uppgifter i förhör samt forensiska och elektroniska spår samtidigt som polisen påbörjat bearbetning och analys av dessa spår, säger John Skoog.

Polisen söker fler vittnen

Ett stort antal förhör har hållits men polisen är intresserad av att komma i kontakt med fler personer som vet något kring händelsen.

– Det finns sannolikt flera personer som känner till hur mordet gick till och vilka personer som utförde brottet. Det är viktigt att dessa personer hör av sig till polisen och berättar vad de vet, säger John Skoog.

Polisen är särskilt intresserad av iakttagelser av två personer som cyklade från brottsplatsen mot Stiglötsgatan efter mordet vid 13:10-tiden den 25 augusti. För att inte påverka vittnen kommer polisen i nuläget inte att gå ut med något signalement på dessa personer.

I övrigt har polisen ingen ny information att lämna i utredningen.

Den särskilda utredningsorganisation används även för att utreda två andra mord som inträffade i Linköping den 19 maj respektive 5 augusti i år. Båda begångna i Berga och nära centrum.

Tipsa polisen

Polisen är intresserad av alla typer av iakttagelser. Foton och filmer är också intressanta. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se.

RELATERADE ARTIKLAR

Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...
Onsdagens skjutning och mordförsök i Ryd hänger ihop med tidigare skjutningar i stadsdelarna Berga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.4 ° C
12 °
10.3 °
63 %
5.7kmh
90 %
lör
11 °
sön
12 °
mån
11 °
tis
12 °
ons
18 °