13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Länsstyrelsen förtydligar Covid-19 reglerna kring danser

Länsstyrelsen har fått in rapporter på att det förekommit dans på serveringsställen under gångna veckan och länsstyrelserna arbetar aktivt tillsammans med Folkhälsomyndigheten, Polisen och berörda kommuner för att bedriva tillsyn i samverkan.

Länsstyrelserna arbetar därför nu med en tydliggörande promemoria kring vad som gäller för dans vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Får inte stå upp och dansa
Länsstyrelserna ser att arrangemang som både har sittande eller stående publik samt sittande serveringsgäster är komplicerade att göra tillsyn på grund av att arrangemanget då omfattas av två olika covid-19 relaterade lagstiftningar. Detta medför bedömningsutmaningar, inte minst eftersom tillsynen genomförs av två olika tillsynsmyndigheter. Om en allmän sammankomst eller offentlig tillställning arrangeras på ett serveringsställe måste publik och serveringsgäster sitta ner under sammankomster eller tillställningen. Det innebär att man inte får stå upp och dansa.

Följ covid-19lagen

En danstillställning eller liknande kan däremot arrangeras i en annan lokal eller på ett område som inte är ett serveringsställe förutsatt att arrangören följer maxantalbegränsningarna samt övriga smittskyddsåtgärder som anges i den tillfälliga covid-19-lagen.

-Under sommaren har vi sett en ökning av evenemang och att allmänheten brister i att hålla avstånd. Vi måste alla komma ihåg att fortsätta hålla avstånd och respektera rådande restriktioner. På det sättet vi kan skydda varandra från att bli allvarligt sjuka i covid-19, säger Anna Carlsson, nationell samordnare för länsstyrelsernas pandemitillsyn vid Länsstyrelsen i Dalarnas län på länsstyrelsens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °