10.7 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Flertal grön-laserattacker i centrum

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Klockan 00.16 fick polisen ett samtal från en inringare som blivit utsatt för grön laser i närheten av Järnvägsgatan i Linköping.

Polisen startade en insats med anledning av att det inkommit ett flertal samtal/anmälningar om liknande brott på denna plats i närtid.

Grov misshandel

I dessa fall har förare av olika typer av fordon blivit utsatta. Inringaren i detta aktuella fallet kände sveda i ögonen. Polisen rubricerade händelsen som försök till grov misshandel och efter att flera personer hade förhörts beslutade sig polisen att genomföra en husrannsakan i en bostad på en intilliggande gata. Vid husrannsakan anträffades ett grön-laserinstrument med misstänkt hög effekt och även två personer som misstänks för innehavet av instrumentet och försök till grov misshandel. Det är en man och en kvinna i 30- respektive 25-årsåldern. De blev inte frihetsberövade men är ändå misstänkta.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
10.7 ° C
11.2 °
10.2 °
67 %
5.1kmh
90 %
lör
11 °
sön
11 °
mån
10 °
tis
12 °
ons
15 °