13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Flertal grön-laserattacker i centrum

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Klockan 00.16 fick polisen ett samtal från en inringare som blivit utsatt för grön laser i närheten av Järnvägsgatan i Linköping.

Polisen startade en insats med anledning av att det inkommit ett flertal samtal/anmälningar om liknande brott på denna plats i närtid.

Grov misshandel

I dessa fall har förare av olika typer av fordon blivit utsatta. Inringaren i detta aktuella fallet kände sveda i ögonen. Polisen rubricerade händelsen som försök till grov misshandel och efter att flera personer hade förhörts beslutade sig polisen att genomföra en husrannsakan i en bostad på en intilliggande gata. Vid husrannsakan anträffades ett grön-laserinstrument med misstänkt hög effekt och även två personer som misstänks för innehavet av instrumentet och försök till grov misshandel. Det är en man och en kvinna i 30- respektive 25-årsåldern. De blev inte frihetsberövade men är ändå misstänkta.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.1 ° C
13.7 °
13 °
72 %
3.6kmh
100 %
mån
12 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
10 °
fre
11 °