9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Gärningsmannen från Bergaskjutningen färdades på cykel

Utredningen av dödsskjutningen i Berga fortskrider. Fortfarande har ingen blivit frihetsberövad för skjutningarna av två personer, varav en av dessa har avlidit och en vårdas på sjukhuset för allvarliga skador.
Polisen går nu ut med bilder till allmänheten på bland annat en cykel som liknar den som en misstänkt gärningsperson lämnade brottsplatsen på.

Polisen vill ha in tips
Idag på förmiddagen redogjorde förundersökningsledare/utredningsledare Gunilla Broman, och Jan Staaf, biträdande utredningsledare för nu läget när det gäller dödsskjutningen i torsdags i Berga centrum
̶- Vi har en gärningsman på bild det är därför vi kan gå ut med bild på en cykel som liknar den som gärningsmannen använde sig av. Det vore olyckligt om vi gick ut offentligt med något signalement på gärningsmannen innan utredningen är klar, säger Jan Staaf och tillägger att man försöker kartlägga gärningsmannens flyktväg från Berga över Johannelund i riktning mot Braskens bro.
I helgen spärrade polisen av området kring Braskens bro under ett par dagar i en gemensam insats.
– Utredningen fortsätter med full kraft och vi har även fått förstärkning. Vi har uppgifter om att det är en person som har skjutit. Men det är för tidigt att säga något om vilket vapen som har använts vid skjutningen vi får vänta på den forensiska undersökningen är klar, säger Gunilla Broman.
Berga och dödsskjutningarna

Stadsdelen Berga har varit hårt drabbad av grovt våld de senaste åren. Den 16 augusti 2020 sköts en man i 25-årsåldern i huvudet vid ett skottdrama i Berga. Mannen undkom den gången med blotta förskräckelsen. Den 19 maj 2021 skedde ytterligare en skjutning av en ung man i stadsdelen Berga. Mannen avled senare av sina skador.

– Det är för tidigt att säga något om det finns några kopplingar till skjutningen i maj och den som skedde nu i torsdags, säger Jan Staaf vidare.

– Det är för tidigt att säga något om det finns några kopplingar till skjutningen i maj och den som skedde nu i torsdags, säger Jan Staaf vidare.

– På kort tid har två grova brott utförts i Berga. Vi har en otäck utveckling i samhället just nu med skjutningar mitt på dagen i offentlig miljö.

Tipsa polisen:

Gärningspersonen färdades på en svart cykel liknande den som syns på bilden. Vi är intresserade av iakttagelser av sådan cykel i Linköping vid tiden innan, under och efter brottet. Skottlossningen skedde vid 19-tiden i Berga centrum torsdag den 5 augusti.
Polisen är intresserad av alla typer av iakttagelser, foton och filmer är också intressanta. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida, tipsa polisen här.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
10.2 °
8.1 °
66 %
2.1kmh
90 %
lör
9 °
sön
12 °
mån
10 °
tis
10 °
ons
18 °